۱۵ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۴۳

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران:

«بهراه» مسیری به سوی پیاده محوری در پایتخت

«بهراه» مسیری به سوی پیاده محوری در پایتخت

معاون فنی و عمرانی شهرداری احداث ۵۰۰ کیلومتر طول مسیر پیاده روی مناسب سازی شده برای افراد دارای معلولیت را از جمله پروژه های در حال اجرای این معاونت برشمرد که با عنوان «بهراه» شناخته می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، در یادداشتی به مناسبت فرارسیدن هفته تهران به تشریح آخرین اقدامات انجام شده در زمینه بهسازی معابر پیاده روی پایتخت و ارتقای فرهنگ پیاده محوری پرداخت. متن کامل این یادداشت به شرح ذیل است:

«با گسترش ویژه برنامه‌های مربوط به گرامیداشت روز تهران، این دومین سالی است که هفته تهران را گرامی می‌داریم. نامگذاری یکی از روزهای این هفته به عنوان روز
«آمد و شد» نشان دهنده آن است که لزوم بازنگری در مُدهای حمل و نقل شهری، ارتقای پیاده محوری و گسترش قلمروی عمومی شهروندان همچنان از جمله مهمترین دغدغه‌های مدیریت شهری پایتخت است.

سال گذشته در یادداشتی به مناسبت هفته تهران، بهره‌مندی از پیاده روهای مناسب را به عنوان یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های شهروندان از مدیریت شهری و البته بخشی از هویت گمشده این کلان شهر مطرح کردم تا نظر شهروندان، مدیران و دوستداران تهران به این واقعیت اساسی جلب شود که پایتخت پس از تحقق چشم اندازهای چند سند توسعه هنوز از پیاده راه‌هایی مناسب برخوردار نیست.

اما امسال توجه به لزوم بهسازی معابر پیاده رو از حد «طرح مساله» فراتر رفته و طرحی که برای بسیاری، ایده‌ای نوآورانه روی کاغذ به شمار می‌رفت رنگ و بوی اجرایی گرفته است.

احداث ۵۰۰ کیلومتر طول مسیر پیاده روی مناسب سازی شده برای افراد دارای معلولیت با رعایت استانداردهای لازم و نگاهی همه جانبه به تأسیسات شهری، فضای سبز، مبلمان شهری و مسیر دوچرخه سواری از جمله پروژه‌های در حال اجرای معاونت فنی و عمرانی است که با عنوان «بهراه» شناخته می‌شود. طرح یادشده در لحظه نگارش این یادداشت، در بیش از ۱۶۰ کیلومتر طول از معابر شهر تهران در حال اجرا بوده و در حدود ۶۰ کیلومتر طول از معابر پایتخت به اتمام رسیده است. هر روز که می‌گذرد این طرح ۵۰۰ کیلومتری به نقطه پایان نزدیک تر می‌شود تا تهران در چشم‌انداز آن از یک مسیر پیوسته پیاده روی و دوچرخه سواری- مناسب برای تمام اقشار جامعه- بهره مند شود.

موضوع مناسب سازی و بهسازی معابر پیاده رو، از چنان جایگاهی در برنامه‌ها و سیاست‌های عمرانی مدیریت شهری برخوردار شده که حتی پروژه‌های توسعه معابر سواره رو نیز با نگاهی جدی به این ملاحظات، آماده بهره برداری می‌شوند؛ چنانکه ایمنی مسیرهای دوچرخه و عابر پیاده در پروژه احداث ادامه جنوبی بلوار استاد معین، با توجه به عرض کافی مسیر و باندهای مجزای تندرو و کندرو مطابق با آخرین استانداردهای روز دنیا تأمین شد.

در این میان نباید فراموش کرد فراهم ساختن ۵۰۰ کیلومتر پیاده روی استاندارد، برای شهری که از ۱۲ هزار کیلومتر معبر پیاده رو برخوردار است به مثابه قرار گرفتن در نقطه آغاز راهی است که به سرانجام رساندن آن نیازمند تغییر در نوع نگرش مدیران شهری برای خدمت بهتر به شهروندان و بازگرداندن عرصه‌های عمومی به آنها است.»

کد خبر 5041400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha